Mentre va madurant el raïm a la finca de Can Guilera, es va realitzant un seguiment de les vinyes. La intenció és decidir quines vinyes donaran els millors fruits i quin és el dia més adequat per a collir-los. Una vegada veremats els raïms, l’objectiu és mantenir tota la seva frescor, recorrent amb rapidesa la curta distància entre el cep i el celler.
L’obtenció del most es fa suaument, fent esclatar els petits grans de raïm amb lentitud, per potenciar els sabors desitjats. La producció de les diferents vinyes es vinifica per separat. D’aquesta manera se segueix l´evolució des de la vinya fins a la copa. Al celler, es treballa combinant l’última tecnologia i les tècniques més tradicionals, perquè el vi tregui a la llum tot el seu potencial.
Els vins de Coma Romà no són fruit de la casualitat. Responen al fet de tenir un coneixement profund de les vinyes, de les varietats que s’hi conreen i de les tècniques de vinificació. Són la culminació de 700 anys de tradició, de treball, de rigor i de respecte.