La finca de Can Guilera es troba a l’entorn del poble de Sant Pau d´Ordal, als costers del Massís d´Ordal. Les vinyes tenen una altitud d’entre 250 i 350 metres, i es disposen en terrasses, també anomenades comes. El nom “Coma Romà” sorgeix a partir d’aquest fet. Les comes o terrasses estan orientades a migdia, seguint les ondulacions del terreny i cobrint la trencada orografia de la serra d´Ordal.

Les vinyes de l’heretat Can Guilera estan assentades en sòls de l’era terciària. Hi destaca la presència de sediments i fòssils marins, que donen testimoni d´aquest passat geològic. Es tracta de sòls pobres en matèria orgànica i situats sobre un llit de pedra calcària. Aquest tipus de terreny dóna uns rendiments baixos, però en canvi els raïms tenen unes propietats molt apreciades. Així, el terreny ja és la primera base per obtenir vins d’alta qualitat.


El vi sempre està lligat a la terra. Ha de ser un reflex del lloc on neix, de la seva terra i del caràcter del territori. És per això que la família Guilera té molta cura de l’entorn. La natura dóna els millors resultats quan es respecta. Seguint aquesta filosofia, les vinyes de Coma Romà es conreen seguint el cultiu biològic certificat. També es combinen els treballs a la vinya i al celler amb les fases lunars, tal com feien els avantpassats. El propòsit és recuperar l’autenticitat en la màxima expressió.


Després d’un rigorós procés de selecció de les vinyes i del moment just de maduració, s’escull una petita part de la producció de raïm. El vi Coma Romà s’elabora amb la part més exclusiva de tota la producció de la finca. Perquè la voluntat és treure al mercat només els millors vins.